De Parabel van de Gelukkige Druif

De Parabel van de Gelukkige Druif

Stel je voor dat een druif kon praten, wat zou ze denken en wanneer zou ze zich in haar sas voelen? We probeerden ons in haar in te leven in dit kleine avonturenverhaal...

Hallo, ik ben Grape, Miss Grape voor jullie wijnliefhebbers. En voor het eerst ben ik helemaal gelukkig en heb ik vrede met de wereld, omdat ik nu altijd de ster kan zijn wanneer ik in je glas zit of in het glas van je vriend of vriendin. De QelviQ Smart Wine Cooler zorgt ervoor dat de wijn op de juiste serveertemperatuur wordt gebracht en dat maakt mijn leven compleet. Mijn bijdrage aan het aardse plezier van het leven wordt eindelijk gerespecteerd zoals het hoort.

Je moet weten dat ik een geweldig avontuur heb meegemaakt om tot in je glas te geraken. Ik moest rijpen, de warme zonnestralen én alle voedingsstoffen uit het terroir absorberen. Toen ik volwassen werd, werd ik van de wijnstok geplukt en mijn tweede leven begon. Ze verpletterden ons en sommigen van ons werden gepeld maar dat stoorde ons niet. Er waren nieuwe vrienden bijgekomen als Gist en Suiker wat zorgde voor een hels feestje. Daarna hadden we tijd om uit te rusten en hebben we heerlijk geslapen in prachtige eikenbedden. Na onze slaap hebben ze ons in een fles gepropt, voordat we met speciaal vervoer naar een winkel in de buurt van je huis werden gebracht. Daar nam je me op en je zette me in een mooie koelkast. Sommige van mijn zussen genoten van hun nieuwe buitenverblijf in een kelder, waar het aangenaam toeven was.

The importance of serving temperature

De belangrijkheid van temperatuur

 

Maar toen gebeurde er iets vreemds. We werden uit de koelkast of kelder gehaald en mijn rode vrienden werden gewoon op de tafel geplaatst zonder enige bescherming voor de blakende hitte. Ze waren ideaal bij 16°C  en plotseling zweten ze in een 22°C kamer. De vernedering was nog niet volledig want bovendien dronk iedereen ons op… aan die temperaturen! Mijn zussen en ik werden in een ijskoude emmer gezet en we hadden het zo koud dat we de smaakpapillen van onze drinkers konden bevriezen waardoor alle smaak verdween. Ik was onderdeel van een geweldige witte wijn die ideaal was bij 11°C  maar ze schonken ons aan 5°C.

Dit zal ons nooit meer overkomen dankzij de QelviQ Smart Wine Cooler. Santé!

Wilt u de exacte wijntemperatuur garanderen?
Shop QelviQ, uw persoonlijke sommelier.

Shop now